Hoe videogebruik veranderd ook in 2024 [Onderzoek 2023]

Image of Hanno Driesser
Hanno Driesser

- Leestijd 7 minuten -

Video is nu belangrijker voor consumenten dan ooit tevoren. De jaarlijkse State of Video Marketing-enquête van HubSpot met Wyzowl laat zien dat 91% van de bedrijven video als marketingtool gebruikt, meer dan in enig ander jaar sinds de enquêtes begonnen.

Hoewel video niet verdwijnt, breidt het zich voortdurend uit, verandert het en evolueert het om aan de voorkeuren van consumenten en nieuwe platforms te voldoen - marketeers moeten bijblijven.

Hier zullen we vijf ondersteunde onderzoeken benadrukken over hoe de videogebruiksgewoonten veranderen en hoe marketeers strategisch kunnen reageren.

Nu downloaden: Het rapport over videomarketingtrends in 2023

Online statistieken over videogebruik die marketeers moeten kennen

Hoe videogebruik verandert in 2023

  1. Consumenten vertrouwen steeds meer op marketingvideo's van merken.
  2. "Escapisme" is het spel.
  3. Consumenten duiken in hun passies.
  4. Productiekwaliteit wordt steeds belangrijker.
  5. Consumenten geven de voorkeur aan kortere video's.

Navigeren in video in 2023

 

Online statistieken over videogebruik die marketeers moeten kennen

Omdat video blijft bijdragen aan marketingstrategieën, moeten marketeers de volgende statistieken in gedachten houden:

  • Het aantal digitale videokijkers wereldwijd zal naar verwachting 3,5 miljard bereiken.
  • In 2023 kijken mensen gemiddeld 17 uur per week naar online video's.
  • Mensen zijn 52% meer geneigd om videomateriaal te delen dan andere soorten content.
  • 75% van de kijkers bekijken korte videofragmenten op hun mobiele apparaten.
  • 83% van de marketeers suggereert dat video's minder dan 60 seconden moeten duren.

Hoe videogebruik verandert in 2023

Van de lengte van de video tot wat kijkers aantrekt - dit is wat er verandert voor videogebruik in 2023.

1. Consumenten vertrouwen steeds meer op marketingvideo's van merken.

In het verleden bezochten consumenten websites, bekeken online beoordelingen, keken ze naar commercials en misschien een paar YouTube-video's om meer te weten te komen over een product.

Nu, met video toegankelijk op elk belangrijk sociaal netwerk, leren ze steeds meer op dit type content te vertrouwen in hun onderzoeksfase.

Video Consumption

Volgens het onderzoek van HubSpot Blogs heeft 66% van de consumenten video-content bekeken (bijv. productdemo's, beoordelingen, veelgestelde vragen, uitpakken, enz.) om meer te weten te komen over een merk of product.

De trend is duidelijk: in 2023 verwachten consumenten steeds meer merkvideo-content te zien. Waarom?

Video's stellen consumenten in staat om te zien hoe een product of dienst in het echte leven werkt, eventuele gebreken te ontdekken voordat ze het item aanschaffen en voordelen te identificeren die ze mogelijk niet te weten komen in de tekstuele beschrijving.

Bovendien kan deze content authentieker lijken dan een sterk bewerkte productopname, wat het vertrouwen van een consument in een merk of aanbieding kan verhogen.

In feite bleek uit onze meest recente consumentenonderzoek dat 69% van de Amerikaanse consumenten zegt dat het belangrijker is dat een marketingvideo authentiek en relatable is dan gepolijst met hoogwaardige video/audio.

2) 'Escapisme' is het spel.

In het verleden zetten oudere generaties misschien hun favoriete tv-sitcom aan of gingen naar de bioscoop om aan de stress van het dagelijks leven te ontsnappen. Hoewel de platforms zijn veranderd, is de behoefte aan ontspannende of vermakelijke content nog steeds hetzelfde.

Video Consumption 3

Volgens onderzoek van HubSpot Blogs kijken consumenten voornamelijk naar video's om "mij te helpen ontspannen en tot rust te komen". Bovendien noemden mensen "om te lachen of vermaakt te worden" als de op één na meest voorkomende reden.

Zelfs als je informatieve marketingvideo's maakt, overweeg dan om te experimenteren met grappige anekdotes of het toevoegen van andere vermakelijke elementen. Ben je geïnteresseerd om leuke elementen toe te voegen aan je volgende marketingvideo? Laat je inspireren door opvallende merken die humor effectief gebruiken in hun marketing.

Enkele van de best ontvangen advertenties tijdens de Super Bowl van 2023 bevatte humor als een belangrijk onderdeel. Toen we 150 kijkers vroegen wat hun favoriete Super Bowl-advertentie was dit jaar, kozen de meesten voor een grappige Dunkin'-advertentie met Ben Affleck.

3. Consumenten duiken in hun passies.

Afgezien van het zoeken naar escapisme, zijn YouTube-kijkers gemotiveerd om content te bekijken die hen nieuwe dingen leert, voornamelijk gerelateerd aan hun passies, interesses, hobby's of sociale doelen. In feite kijkt volgens onderzoek van HubSpot Blogs 13% van de consumenten naar video's om "een interesse of passie te verkennen", terwijl 11% "iets nieuws willen leren".

Waarschijnlijk heeft jouw product betrekking op iemands interesses, hobby's, passies of carrière. Dit is het type persoon dat je wilt laten kijken en genieten van jouw video's.

Het creëren van een koperpersona en doelgroep rond dit type persoon zal je helpen video-onderwerpen te identificeren die ze waardevol zullen vinden, van zullen profiteren en zich zullen herinneren.

4. Productiekwaliteit wordt steeds belangrijker.

36% van de consumenten vindt productiewaarde "enigszins belangrijk", terwijl 28% het "essentieel" vindt. Maar wees niet bang - dit betekent niet dat u een dure studio moet huren of een beroep moet doen op beroemdheden van de A-list.

Video Consumption 7

In plaats daarvan bestaan er veel manieren om een betaalbare video van goede kwaliteit te produceren vanuit elk huis of elke werkplek. En vergeet niet dat het succes van een video vaak afhangt van de waarde ervan.

Bovendien maakt videosoftware zoals Vidyard, Bonjoro en TwentyThree het gemakkelijk om korte videoboodschappen - zoals pitches, welkomstvideo's en meer - op te nemen en naar klanten te sturen zonder dat je een Hollywood-budget nodig hebt.

5. Consumenten geven de voorkeur aan kortere video's.

Dankzij de opkomst van TikTok - en de golf van korte content die daarop volgde - zijn consumenten op zoek naar snelle, vlotte video's. Specifiek vallen video's van minder dan drie minuten in een sweet spot.

optimal marketing video length according to HubSpot research-1

Als je nieuw bent met video, kan beginnen met korte video's je helpen je voeten nat te maken - en je vertellen wat resoneert met je publiek.

Je moet ook het juiste tempo bepalen voor je videocontent. Voordat u een marketingvideo online zet, bekijkt u deze opnieuw vanuit het oogpunt van een enigszins drukke consument. Vraag jezelf dan af: "Trekt deze video de kijkers snel in de actie en houdt hij hun aandacht vast?"

Als je bang bent dat delen van je video saai lijken, kort hem dan in. Maar als uw team de hele tijd denkt dat de video onderhoudend of informatief is, kunt u experimenteren met het publiceren van uw langere video en leren van de resultaten.

Navigeren door video in 2023

Met elke nieuwe generatie zal de videowereld zich blijven ontwikkelen.

Maar op dit moment verandert het videolandschap in het voordeel van marketeers. Consumenten leren liever over merken via videocontent en gebruiken het als een noodzakelijk instrument in de informatieverzamelingsfase van hun kooptraject.

Bovendien streven de meeste videoconsumenten er nu naar om iets nieuws te leren over een interesse of hobby in plaats van video alleen te gebruiken om zichzelf te vermaken. Dit betekent dat marketeers educatieve video's kunnen inzetten in hun strategie en consumenten content kunnen bieden die verband houdt met hun niche, terwijl ze ook een merk of product vermarkten.

Video gaat nergens heen, maar breidt zich voortdurend uit, verandert en evolueert om te voldoen aan nieuwe consumentenbehoeften en platforms.

Aangezien deze content met elke nieuwe generatie evolueert, moeten marketeers de interesses, hobby's en gedragingen van videoconsumenten blijven onderzoeken.

Originele post: https://blog.hubspot.com/marketing/how-video-consumption-is-changing

Blog berichten

Gerelateerde artikelen.

Image of Hanno Driesser
Hanno Driesser

5 tekenen dat jouw bedrijf Marketing Automation nodig heeft.

Marketeers hebben veel ballen hoog te houden. Tussen e-mails, blogposts, sociale media,...

Read more
Image of Hanno Driesser
Hanno Driesser

Video Marketing Benchmarks voor 2021 [Infographic]

Deze infographic over video marketing belicht essentiële gegevenspunten uit het 2021 Video In...

Read more
Image of Hanno Driesser
Hanno Driesser

Vijf stappen naar marketingplanning voor advocatenkantoren in 2023

In een aantal jaren waarin de meeste marketingplannen volledig moesten veranderen, kan het...

Read more