Video gebruiken voor prospecteren: 5 tips

Image of Hanno Driesser
Hanno Driesser
- Leestijd 2 minuten -

Als salesprofessional zijn de uitdagingen van prospecteren voor jou niet onbekend. Koud bellen, e-mails en LinkedIn-berichten kunnen allemaal effectief zijn, maar ze zijn ook tijdrovend en krijgen vaak geen reactie. Dat is waar video het verschil kan maken.

Het gebruik van video voor prospecteren introduceert een persoonlijk tintje dat niet kan worden gerealiseerd met alleen tekst. Met video heb je de kans om je persoonlijkheid te tonen, vertrouwen op te bouwen en je te onderscheiden van de massa.

Hier zijn enkele tips voor het gebruik van video voor het prospecteren:

1) Houd het kort en krachtig. De aandachtsspanne is kort, dus streef naar een video van 30 seconden tot maximaal twee minuten. Dit is lang genoeg om indruk te maken, maar kort genoeg om prospects betrokken te houden.

2) Wees jezelf. Laat je persoonlijkheid zien en laat je authenticiteit doorschijnen. Mensen kopen van mensen die ze leuk vinden en vertrouwen, dus wees niet bang om wat humor of persoonlijkheid aan je video toe te voegen.

3) Pak hun pijnpunten aan. Geef aan met welke problemen jouw prospect mogelijk te maken heeft en hoe jouw oplossing hen kan helpen. Door te laten zien dat je  hun behoeften begrijpt, laat je zien dat je hun belangen voor ogen hebt.

4) Personaliseer de video. Wanneer je een prospect bereikt met een video, zorg er dan voor dat deze specifiek op hen is afgestemd. Verwijs naar hun bedrijf of branche, laat zien dat je je onderzoek hebt gedaan en leg uit hoe jouw product of dienst hen kan helpen hun unieke problemen op te lossen.

5) Eindig met een call-to-action. Zorg ervoor dat de kijker zich niet afvraagt ​​wat hij vervolgens moet doen. Voeg een duidelijke call-to-action toe, zoals een gesprek met je inplannen of meer informatie opvragen.

Voorbeelden van video tooling

Laten we nu eens kijken naar enkele voorbeelden van bedrijven die met succes video gebruiken voor prospecteren. Bebruikt bijvoorbeeld Gong, een platform voor gespreksanalyse, video om een ​​potentiële klant te bereiken. De gepersonaliseerde video resulteerde in een responspercentage van meer dan 80%, wat de kracht van video bij prospectie aantoont.

Een ander bedrijf, SalesLoft, gebruikt video om hun bereik menselijker te maken. Door hun teamleden in video's op te nemen, hebben ze een toename in responspercentages en betrokkenheid van prospects gezien.

Tenslotte, maak gebruik Vidyard, dit is een videoplatform dat gepersonaliseerde video's gebruikt bij hun prospect-inspanningen. Ze hebben niet alleen een toename van de betrokkenheid van prospects gezien, maar ze hebben daardoor ook meer deals gesloten.

Conclusie

Kortom, video is een baanbrekende tool als het gaat om prospecteren. Door een persoonlijk tintje toe te voegen en jezelf te onderscheiden van andere verkopers, vergroot je de betrokkenheid en vergroot je je kansen om meer deals te sluiten. Dus wees niet bang om het eens te proberen.

Blog berichten

Gerelateerde artikelen.

Image of Hanno Driesser
Hanno Driesser

Hoe kan HubSpot advocatenkantoren helpen groeien?

Misschien herken je dit wel: Er is een database (CRM) met klantgegevens maar wie houdt het...

Read more
Image of Hanno Driesser
Hanno Driesser

Waarom advocatenkantoren CRM nodig hebben

Customer Relationship Management (CRM) -systemen helpen bedrijven te communiceren met hun huidige...

Read more
Image of Hanno Driesser
Hanno Driesser

Boost je leadgeneratie: Online marketing voor advocatenkantoren

Ontdek hoe online marketing advocatenkantoren kan helpen bij het genereren van leads.

Read more