6 financiële dienstverleners die je verbazen met video

Image of Hanno Driesser
Hanno Driesser

- Leestijd 6 minuten -

Financiële dienstverleners staan ​​voor een generatiekloof. Over het algemeen hebben financiële dienstverleners en jongere generaties moeite om met elkaar om te gaan. Dit is vooral problematisch omdat de hele industrie gebaseerd is op vertrouwen en relaties.

Video is naar voren gekomen als een belangrijke oplossing om hierbij te helpen. Waarom? We voelen ons van nature aangetrokken tot video-content in plaats van grote blokken tekst. Met video kunnen financiële diensten transparantere relaties opbouwen en complexe financiële producten eenvoudig uitleggen.

Hoewel video een geweldige manier is gebleken om financiële diensten te verbinden met de veranderende kopers van vandaag, heeft meer dan 90% van de financiële dienstverleners nog steeds geen video-content.

Om je te inspireren en te laten zien dat video wel degelijk een plaats heeft binnen de financiële dienstverlening, hebben we 6 toporganisaties op een rijtje gezet die video gebruiken. Ze gebruiken niet alleen video-content, maar ze gebruiken het ook op verschillende manieren om hun nieuwe 'buyers' te betrekken en te omarmen.

 

Startpagina Video's

Organisatie: LeaderOne Financial

LeaderOne Financial zet zich in om de droom van eigenwoningbezit mogelijk te maken door 'worldclass' service te bieden. Wanneer potentiële nieuwe klanten hun homepage bezoeken, worden ze begroet met een schat aan kennis binnen handbereik (inclusief een videogedeelte).

Video Screenshot website

De video's zijn niet alleen informatieve en gemakkelijk verteerbare manieren om de belangrijkste vragen van potentiële klanten te beantwoorden, LeaderOne betrekt hun publiek onmiddellijk op hun homepage - het gebied waar de meeste klanten informatie over het merk en zijn producten zoeken.

Live Streaming

Organisatie: Saxo Bank

Saxo Bank doet iets anders met video door de technische analyse van de dag live te streamen. Saxo's Morning Call is het belangrijkste punt van dagelijks contact tussen hun experts en het bredere publiek.

Video Screenshot SaxoBank

Ze bieden realtime toegang tot hun hoofdeconoom en strategieteam als onderdeel van een grotere inspanning voor meer transparantie, flexibiliteit en leiderschap op het gebied van online beleggen. Hun publiek kan zich dagelijks bij hen aansluiten (voor een snelle dagelijkse uitzending van 10-20 minuten) of de on-demand-versie later bekijken. Het is een geweldige manier om een ​​gevoel van urgentie te creëren dat de betrokkenheid bij hun kijkers vergroot.
 

Videobibliotheek

Organisatie: Bank of America

Bank of America kan in dit bericht gemakkelijk in meerdere categorieën vallen. Ze creëren een aantal uitstekende video-getuigenissen en interviews voor hun publiek. In hun nieuwe videoserie vroeg Bank of America echte mensen in echte banen hoe ze als jonge Amerikaan met financiële verantwoordelijkheid omgaan, zodat kijkers kunnen ontdekken hoe hun leeftijdsgenoten in hun eigen woorden door de wereld van het werk navigeren.

Video Screenshot Bank of America

Hoe ze hun video-content organiseren, is wat hen onderscheidt. Hun videobibliotheek verzamelt alle video's in deze serie op één centrale locatie. Hierdoor kunnen kijkers gemakkelijk tussen video's navigeren en nemen ze meer tijd door op de Bank of America-site.

 

Webinars

Organisatie: HSBC Canada

HSBC Canada is begonnen met het gebruik van webinars om hun publiek voor te lichten over hoe ze hun cashflow onder controle kunnen krijgen. Ze beschikken over topexperts die inzichten en tools delen om bedrijven te helpen de blootstelling aan vreemde valuta en transacties beter te beheren.

Video Screenshot HSBC Canada

Webinars zijn een geweldige manier om uw video-content een vliegende start te geven , omdat u ze op meerdere manieren kunt gebruiken. Je kunt niet alleen het live-evenement hosten, maar als het klaar is, kun je de on-demand opname promoten, opknippen en stukjes toevoegen aan een blogpost, of de content die wordt weergegeven in een geweldige infographic veranderen.

 

Klantenreviews

Organisatie: Sunlife Financials

Sunlife Financial weet dat getuigenissen van klanten uiterst belangrijk zijn voor elke organisatie. Ze helpen bij het opbouwen van vertrouwen en laten potentiële kopers horen hoe mensen zoals zij uw product of dienst gebruiken. In de eerste van een reeks video's vroeg Sunlife echte klanten om te vertellen hoe goed financieel advies hun leven mooier maakt.

Video Screenshot Sunlife
Een testimonial video van een klant geeft een gezicht aan de naam. Het stelt je in staat om een ​​echt mens met het verhaal te verbinden en de emotie over te brengen door middel van lichaamstaal en dialoog. Dit helpt je een rijkere ervaring te bieden en je publiek betrokken te houden.

 

Brand Storytelling

Organisatie: WealthSimple

Wealthsimple sprong snel op de video-'bandwagon'. Ze wisten dat ze via video beter konden onderwijzen, contact kunnen maken en benadrukken wat ze doen.

Hun video's worden gemiddeld meer dan 1 miljoen keer bekeken en met gewone mensen die praten over geld (en investeren). Hun merkboodschap "Investing for Humans" wordt versterkt door video te gebruiken om echte gezichten in het verhaal te brengen.

Ze zijn een goed voorbeeld van een organisatie die video gebruikt in hun hele bedrijf op basis van getuigenissen van klanten:

 
Uitleg van producten:

Naarmate de verwachtingen van kopers evolueren, veranderen ook veel bedrijven en video is een geweldige manier om de overgang gemakkelijker te maken. We hopen dat deze zes organisaties je inspireren om manieren te vinden om video te gebruiken om je publiek te informeren, te betrekken en te verrassen.

Wil jij ook weten hoe je video kan inzetten?
 
Neem dan contact met me op!

 

Blog berichten

Gerelateerde artikelen.

Image of Hanno Driesser
Hanno Driesser

4 stappen voor het creëren van klantpersona's voor je advocatenkantoor

- leestijd 4 minuten -
Effectieve juridische marketing begint met strategie. Een sterke basis...
Read more
Image of Hanno Driesser
Hanno Driesser

Een landingsspagina maken: 15 punten om dubbel te checken

- Leestijd 4 minuten -

Of je nu voor de eerste keer of de miljardste keer een landingspagina...

Read more
Image of Hanno Driesser
Hanno Driesser

Hoe Apple's nieuwe privacy update impact kan hebben op je marketing inspanningen

Apple is onlangs begonnen met de uitrol van de nieuwe privacyfuncties van iOS 15, waaronder Mail...

Read more